У сімферопольських моргах налічується 90 тіл бездомних, яких не можуть поховати через відсутність фінансування.

Про це повідомив начальник департаменту міського господарства адміністрації міста О. Сальцин.

За його словами, відповідно до законодавства РФ, таких людей ховають за рахунок бюджетних коштів. Однак в окупованому Криму – і хто б у цьому сумнівався - відповідний закон так і не прийнято, у зв'язку з чим і виникла патова ситуація.

«Закону, що регламентує надання ритуальних послуг щодо таких осіб, на рівні Криму немає, а тому не передбачено і фінансування з республіканського бюджету», - пояснив він.

Тим не менше, додав він, заступник голови Ради міністрів Криму Лариса Опанасюк вкотре обяцяє знайти кошти на це.

«Цього ми допустити не можемо, люди повинні бути нарешті віддані землі», - відповів Сальцин черговими пустопорожніми словами.

За його інформацією, окупаційна «влада» міста укладе договір з підприємством «Горритуалуслуги», яке й займеться похованням померлих безпритульних на міському кладовищі. Це питання буде вирішено протягом тижня, передає «Медіа Крим». А поки що небіжчики лякають усіх відвідувачів таким до болі знайомим трупним запахом, від якого стає моторошно навіть братам нашим меншим.