ап. – апостол; апп. – апостоли; архиєп. – архиєпископ; архим. – архимандрит; безср. – безсрібник; блгв. – благовірний; блж. – блаженний; вмц. – великомучениця; вмч. – великомученик; дияк. – диякон; єп. – єпископ; ігум. – ігумен; спов. – сповідник; кн. – князь; митр. – митрополит; мц. – мучениця; мцц. – мучениці; мч. – мученик; мчч. – мученики; патр. – патріарх; прав. – праведний; прп. – преподобний; прпп. – преподобні; прмц. – преподобномучениця; прмч. – преподобномученик; пресвіт. – пресвітер; прор. – пророк; св. – святий; свв. – святі; свт. – святитель; свтт. – святителі; сщмч. – священномученик; сщмчч. – священномученики; утр. – утреня; літ. – Літургія; Євангеліє: Мф. – від Матфея, Мк. – від Марка, Лк. – від Луки, Ін. – від Іоана; Діян. – Діяння святих апостолів; Послання апостолів: Як. – Якова. 1 Пет. – 1-ше Петра, 2 Пет. – 2-ге Петра. 1 Ін. – 1-ше Іоана, 2 Ін. – 2-ге Іоана, 3 Ін. – 3-тє Іоана. Іуд. – Іуди; Послання апостола Павла: Рим. – до римлян. 1 Кор. – 1-ше до коринф’ян, 2 Кор. – 2-ге до коринф’ян. Гал. – до галатів. Еф. – до ефесян. Флп. – до филип’ян. Кол. – до колосян. 1 Сол. – 1-ше до солунян, 2 Сол. – 2-ге до солунян. 1 Тим. – 1-ше до Тимофія, 2 Тим. – 2-ге до Тимофія. Тит. – до Тита. Флм. – до Филимона. Євр. – до євреїв.