У Румунії прокуратура оголосила обвинувачення в хабарництві 26-м поліцейським та лікарям швидкої допомоги, котрі сповіщали бюро ритуальних послуг про нових покійників, передає ТСН.

Згідно з обвинуваченням, поліцейські впродовж місяців сповіщали одній із компаній, що спеціалізується на організації похорону, інформацію про нещодавно померлих людей. Хабарники повідомляли працівникам похоронного бюро про те, хто щойно загинув у ДТП чи був убитий, а також передавали особисту інформацію покійників: адреси, номери телефонів їхніх родичів. За це поліцейські отримувати по 170 євро за одного покійника. Ці витрати, зрозуміло, як і в Україні, лягають на рідних померлого.

Окрім того, на це поховальне бюро працювали й декілька лікарів швидкої допомоги. Вони передавали інформацію про померлих і навіть людей у тяжкому стані, які найвірогідніше не виживуть найближчим часом. Яке покарання загрожує румунським хабарникам наразі не відомо.