Більше десяти міжмуніципальних кладовищ планується створити в Московській області до 2018-го року. Крім того, також будуть відкриті сім крематоріїв, повідомила у вівторок міністр споживчого ринку Підмосков'я Катерина Семенова.

Проблема дефіциту кладовищ в регіоні постала дуже гостро, нагадала міністр. У 25-ти муніципальних утвореннях, пишуть РИА Новости, взагалі відсутній резерв для поховань, а щорічна потреба в Підмосков'ї землі для поховання становить 25 гектарів, уточнила Катерина Семенова.

«Протягом п'яти років ми повинні знайти нові ділянки задля створення 14-ти міжмуніципальних кладовищ. Перші такі кладовища відкриються у Пушкінському та Одинцовському районах. Вони дадуть змогу забезпечити потреби не лише цих муніципальних утворень, але й прилеглих Корольова, Івантіївки, Ювілейного, Зоряного містечка і Звенигорода", - сказала міністр у ході засідання уряду регіону.

Вона уточнила, що до 2018-го року в Підмосков'ї планується відкрити сім крематоріїв, ввести в дію похоронні будинки в муніципальних утвореннях, де відсутні землі для поховань. За її словами, збільшення частки форм поховання, відмінних від одиночних поховань, дасть змогу скоротити потребу в землях під кладовища до 10 гектарів на рік. До цієї галузі залучать інвесторів, перед якими поставлено завдання - розвивати альтернативні види поховань, будівництво крематоріїв, склепів, колумбаріїв та садів пам'яті.

«Всі 1,613 тисячі підмосковних кладовищ будуть приведені в порядок, а створені правова база та система контролю нададуть можливість вивести з тіні всю похоронну галузь», - міністр нагадала.