Саме з ситуації у місті Миколаєві розпочалося тоді обговорення проблем ритуальної галузі в регіонах нашої держави. З інформацією, наданням документів і свідчень виступив підприємець Дмитро Смирнов. А представник влади, зокрема, заступник мера Геннадій Ніколенко запевнив, що всі матеріали будуть вивчені, опрацьовані, пообіцявши залучити мера.

Заступник міністра Олександр Аліпов був дуже стурбований тим, що у Миколаєві нічого не робиться задля наведення порядку, і запевнив, що в разі не виправлення ситуації на краще найближчим часом, буде змушений звертатися до Голови КМУ і Президента.

Представник влади Миколаєва пообіцяв невідкладні заходи, запевнивши усіх присутніх, що відкрите обговорення у мерії відбудеться вже наступного тижня. Представники Асоціації і, зокрема, віце-президент зголосилися бути присутніми на цьому засіданні. Представник облкомунгоспу Іллєнко пообіцяв, що взяти участь у роботі зможуть усі зацікавлені сторони. А Олександр Аліпов пообіцяв, що приїдуть і представники міністерств.

Що ж відбувається насправді? На 18 грудня і справді місцева влада призначила зустріч з усіма зацікавленими сторонами. Миколаївські підприємці і члени МАППС Дмитро Смирнов і Костянтин Харченков нам повідомили, що крім них до зустрічі підготувалися ще шість підприємств, були запрошені й журналісти.

Що ж відбулося насправді? За годину до початку, тобто коли всі запрошені вже готові були вирушати на нараду, підприємцям зателефонував представник міської влади Роман Іллюк. Він дав зрозуміти, що зустріч, яка планувалася на десяту годину перенесена, про дату й час усіх повідомлять окремо й заздалегідь. Всі засмутилися, бо кожен уже розпланував свій день, приїхали з редакційними завданнями журналісти тощо.

Розповідає підприємець Дмитро Смирнов: «В обідню перерву я відкрив миколаївський сайт Новости N. Те, що на ньому побачив, мене і всіх нас просто приголомшило. Виявляється зустріч таки відбулася. А про перенесення нас повідомили з однією метою: щоб нас там не було й близько!».

Висновки робіть самі, шановні читачі. На нараді головував заступник мера Геннадій Ніколенко. Був присутній і міський голова Миколаєва Володимир Чайка, начальник КП ритуальних послуг Віталій Брек,  начальник управління житлово-комунального господарства Євген Гладков, представники управління охорони здоров’я, інші чиновники.

А кого ж не було? Та лише тих, заради кого збиралися… Тобто підприємців ритуальної сфери регіону, які й були ініціаторами зустрічі.

Керівництво МАППС стурбоване таким ганебним поворотом у розвитку ситуації в місті Миколаєві й змушене буде негайно поінформувати керівництво Міністерства регіонального розвитку і житлово-комунального господарства України про те, як «вирішуються» проблеми діяльності (а тепер уже і виживання) підприємств і підприємців ритуальної галузі у славному місті корабелів – Миколаєві.