Тепер мешканці і гості столиці РФ можуть безкоштовно скористатися електромобілем для пересування по Мітинскому кладовищу. Незабаром така ж можливість з'явиться ще на двох кладовищах, повідомив журналістам у четвер в. о. глави столичного департаменту торгівлі і послуг Олексій Немерюк.

Олексій Немерюк зазначив,  що раніше до його департаменту надходили звернення москвичів про те, що їм не завжди зручно добиратися до поховань на кладовищах.

«Ми вирішили провести експеримент - у даний час вже закуплено три електромобілі, які будуть допомагати відвідувачам, в основному, зрозуміло, особам похилого віку, відвідувачам із маленькими дітьми добиратися до тих поховань, що знаходяться на певному віддаленні від вхідної групи", - сказав чиновник.

Він зазначив, що поки планується забезпечити електромобілями три столичні кладовища площею понад 100 гектарів - Ніколо-Архангельське, Перепечинське і Мітинське.

«Сьогодні стартує пілотний проект на Мітинському кладовищі, ми подивимося, чи буде він затребуваний жителями. Цей транспорт буде їздити за певним графіком. Зрозуміло, що графік зараз буде доопрацьовуватися з урахуванням побажань самих відвідувачів», - уточнив Олексій Немерюк.

Він додав, що на деяких московських кладовищах довжина маршруту електромобіля може розтягнутися на два кілометри. При цьому ціна одного автомобіля становить близько 450 тисяч рублів, а вміщувати він може п'ять чоловік, крім водія. Між тим, дана послуга абсолютно безкоштовна для всіх відвідувачів. Крім цього, він зазначив, що введення електромобілів не виключає можливості для пільгових категорій громадян проїзду на територію цвинтаря на особистому автотранспорті, повідомляють РИА Новости.