На думку депутата кнесету Костянтина Развозова, котрий разом з Борисом Ямпольським, керівником ейлатського штабу «Єш атід» сприяв просуванню цієї ініціативи, "в Ізраїлі не повинно бути громадян другого сорту - ні за життя, ні після смерті, але, на жаль, мало хто хоче займатися наболілою проблемою цивільних поховань, що стосується сотень тисяч репатріантів із колишнього СРСР".

Закон про громадянське похованні діє в Ізраїлі з 1996-го року, але на сьогодні, як пояснили в прес-службі «Єш атід», з 1250-ти кладовищ по країні лише на декількох із них проводяться поховання цивільного обряду. Тих, хто не визнаний євреями по Галаху, нерідко ховають на кладовищах в кібуцах, де за це доводиться платити чималі кошти.

Після довгих старань і старанної боротьби в 2014-му році Костянтину Развозову вдалося домогтися відкриття цивільного кладовища в Нетанії. Тепер таке кладовище є і в Ейлаті. На даному етапі депутат веде боротьбу за відкриття подібних кладовищ ще в декількох містах країни.

Костянтин Развозов вважає, що відсутність можливості поховання у цивільному обряді "є дискримінацією". Цих людей, нагадав він, ховають часом за сотні кілометрів від родичів - галахічних євреїв. "Ці люди виконують усі свої обов'язки перед країною і відчувають себе частиною нашого народу. Вони не заслужили зневажливого ставлення ні за життя, ні після смерті", - додав політик.