Похоронні компанії США, Канади і деяких інших західних країн почали пропонувати родичам померлих незвичайну послугу. Можна замовити медальйон, в якому буде зберігатися ДНК покійного.  За необхідності її дослідження допоможе в лікуванні живих.

Незвичайний вид ритуальних послуг, який отримав назву DNA memorial service, пропонують своїм клієнтам кілька похоронних контор в США, Канаді, а тепер і у Великобританії.

За бажанням родичів покійного фахівці отримають зразки ДНК його організму, підданий їх обробці за спеціальною запатентованою методикою і помістять в герметичні капсули, наповнені інертним газом.

Капсули можуть мати самий різний дизайн - від строгих металевих циліндрів до сердець з гірського кришталю і навіть чоловічих запонок з імітацією коштовних каменів сапфірів.

Головна мета нововведення - це не тільки можливість завжди мати при собі, предмет, що нагадує про померлого, фактично його частинку. Винахідники методу «консервації» людської ДНК, - вчені з канадської компанії CG Labs, вважають, що зразок генетичного матеріалу померлої людини має і величезну практичну цінність.

Його можна використовувати для дослідження на наявність різних мутацій у разі, якщо хвороба наздожене живого близького родича.

Відомо, що схильність до дуже багатьох хвороб носить спадковий характер - діабет 1-го типу, короткозорість і навіть рак грудей нерідко є «сімейними» хворобами, що вражають членів однієї родини покоління за поколінням.

Вивчення генотипу покійного здатне виявити наявність небезпечних мутацій і допомогти лікарям як в діагностиці хвороби його живого родича, так і у виборі методу лікування.

Вартість виготовлення капсули із зразком ДНК, який може зберігатися в первозданному вигляді протягом століть, складає в середньому близько 370 доларів США.