Британська поліція розраховує найближчим часом оприлюднити висновки розслідування версії, що з'явилася влітку, відповідно до якої принцеса Діана була вбита за участю елітного британського підрозділу SAS, передає AFP.

«Скотланд Ярд отримав 16 серпня 2013 року додаткову інформацію про смерть принцеси Діани та Доді Аль-Файєда», вказала поліція у своєму комюніке. Кілька британських ЗМІ відзначили, що в одному з отриманих повідомлень стверджувалося, ніби елітні частини SAS  - Special Air Services - «відповідальні за смерть принцеси Діани».

За версією газети The Daily Telegraph, ця інформація з'явилася після нещодавнього суду над снайпером SAS Данні Найтінгейлом, котрий був визнаний винним у незаконному зберіганні зброї. «Поліція провела аналіз повідомлень, аби оцінити їхню достовірність. Аналіз завершено. Заступник комісара поліції Марк Роулі поінформував всі зацікавлені сторони, представивши зведений звіт», додав Скотланд Ярд у понеділок, не розкривши висновків, що в ньому містяться.

Згідно матеріалів телевізійного каналу Sky News, що отримав один із звітів в своє розпорядження, в документі робиться висновок, що «не існує жодних достовірних свідчень того, що військовослужбовець SAS міг вбити принцесу Діану.

Нагадаємо: принцеса Діана і Доді Аль-Файєд та їхній водій Анрі Поль загинули 31 серпня 1997 року в тунелі під мостом Альма в Парижі. Єдиним, хто вижив у тій страшній аварії виявився охоронець Тревор Ріс-Джонс.

Слідство, проведене французькими і британськими поліцейськими, дійшло висновку, що автомобільна аварія сталася через стан сп'яніння водія Анрі Поля, котрий вів машину занадто швидко, щоб втекти від погоні папараці паризькими вулицями.