За інформацією прес-служби територіального управління Антимонопольного комітету України, ще  2012-го року виявилося, що Чаплинська селищна рада порушує законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді бездіяльності, що може призвести до недопущення конкуренції на ринку ритуальних послуг в межах селища міського типу Чаплинка, пише Херсон online.

Відповідним рішенням АМКУ раду зобов'язали у двомісячний термін припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку ритуальних послуг.

У ході здійснення контролю за виконанням рішень адміністративної колегії фахівцями відділення попередньо було встановлено, що на запит територіального відділення, про надання доказів виконання згаданого рішення АМКУ, Чаплинської селищною радою надано відповідь, що фактично не підтверджує створення ритуальної служби як такої.

Фахівці відділення дійшли попереднього висновку про наявність у діях Чаплинської селищної ради ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді невиконання рішення органу Антимонопольного комітету України.

Зараз територіальним відділенням розпочато розгляд справи. У разі підтвердження вищезазначених попередніх висновків щодо Чаплинської селищної ради територіальним відділенням будуть ухвалені рішучі заходи згідно з вимогами чинного законодавства нашої держави.